С помощта на ГДБОП разкриха незаконна фабрика за цигари във Великобритания

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
457

Можело е да произвежда над 390 милиона цигари годишно

В резултат на проведени съвместни действия и обмен на информация между служители на Главна дирекция “Борба с организираната престъпност“ и Британската приходна и митническа администрация (HM Revenue and Customs), на 1 юли на територията на Обединеното кралство е разкрита незаконна фабрика за цигари.

Митническите власти са иззели 11.6 тона насипен тютюн. Открити са около 1,7 милиона нелегални цигари, машини за рязане на тютюн и свиване на цигари, както и машина за пакетиране. В склад са открити още 3.24 милиона филтри за цигари. Загубите от данъци и мита се изчисляват на около 8.3 милиона паунда.

Според Британската приходна и митническа администрация, ако фабриката не е била разкрита, тя е била в състояние да произвежда над 390 милиона цигари годишно, като загубата само от данъци и мита би надхвърлила 160 милиона паунда.

Британските власти посочват, че производството на нелегални цигари се финансира от организирани престъпни групи, които влагат добитите финансови средства в други нелегални дейности. Загубите за Обединеното кралство от престъпната търговия с тютюн и тютюневи изделия се изчисляват на около 1,9 милиарда паунда на година, информират от МВР.

Снимки: МВР
bgonair.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!