С. Джавид: Без допълнителни Covid ограничения в Англия преди Нова година

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
203

Клиенти в заведение в Лондон, 27 декември 2021 г.Снимка: ЕПА/БГНЕС

Няма да има допълнителни ограничения заради Covid-19 преди Нова година в Англия, обяви британският министър на здравеопазването Саджид Джавид, но предупреди хората да бъдат внимателни и да празнуват по възможност на открито.

Днес научните и медицинските съветници на премиера Борис Джонсън го запознаха с последните данни за Covid-19. По-късно здравният министър Саджид Джавид потвърди, че правителството няма да налага нови ограничения, което дава „зелена светлина“ за новогодишните празненства.

Джавид обаче допълни, че след навлизането в новата година отново ще бъде направен преглед на данните и ще бъде решено дали ще се налагат по-строги мерки.

Освен призива да бъдат внимателни, Джавид посъветва онези, които смятат да се събират с повече хора, да си направят тест преди това.

Според последните данни в Англия в коледния ден е бил регистриран рекорден брой заразени – 113 628.

Джавид отбеляза, че макар и да има още много неяснота около новия вариант Омикрон, на който се отдават около 90% от заразяванията в Англия, има и добра новина, а именно, че той не е толкова опасен, както другите варианти.

В останалите части на Обединеното кралство – Шотландия, Уелс и Северна Ирландия – обаче вече бяха наложени допълнителни ограничителни мерки преди Нова година, включващи завръщане на социалното дистанциране и обслужване в заведенията само на седнали посетители.
bnr.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!