Румен Радев: Не на страха. Мутри – вън!

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
163

Румен Радев и Илияна Йотова

 

Страхливият умира всеки ден. Смелият само веднъж. Не на страха! Мутри – вън! Това е битка за достойнството ни, за децата ни, за бъдещето ни, за природата ни. Битката за справедлива, модерна и европейска България. В тази битка ще бъдем заедно всички, които милеем за България.
Това заяви държавният глава Румен Радев, който излезе при събралото се множество пред президенството, заедно с вицепрезидента Илияна Йотова. Той помоли охраняващата протестиращите полиция да се отдръпне с думите “Няма от какво да ни пазите”.

Ето какво заяви още Радев”

“Скъпи българи, благодаря на всички вас, които днес сте тук. Виждам хора от всички политически хоризонти и това не е случайно. Виждам хора – млади и стари и това също не е случайно. Българската мафия постигна невъзможното – обедини почтените хора срещу себе си. От нас зависи да изхвърлим мафията от изпълнителната власт.

Да изхвърлим мафията от прокуратурата, която се използва за политически репресии. Българската мафия е безцеремонна, защото много дълго я търпяхме.

Защото твърде дълго бяхме зрители на собствения си живот.

Зщото твърде дълго търпяхме лъжите от екрана.

Днес гневът се излива на площада.

Радев цитира съдия Джовани Фалконе с неговите думи: “Страхливият умира всеки ден. Смелият само веднъж”

Не на страха! Мутри – вън!”, завърши Радев

Пред сградата на държавния глава са се събрали освен граждани и много от политическите партии и организации. Сред тях са освен БСП са още Мая Манолова и нейни поддръжници, АБВ, Движение 21, „ВОЛТ“. Сред хората се виждат и много общественици, известни с критичното си мнение към управляващите.

Президентът отиде при хората, с които се ръкува и разговаря. Много от тях носят българското знаме. Вижте как го посрещнаха:

 

Румен Радев: Страхливият умира всеки ден. Смелият само веднъж. Не на страха! Мутри – вън! Това е битка за достойнството ни, за децата ни, за бъдещето ни, за природата ни. Битката за справедлива, модерна и европейска България. В тази битка ще бъдем заедно всички, които милеем за България.

تم النشر بواسطة ‏‎Frognews.bg‎‏ في الخميس، ٩ يوليو ٢٠٢٠

 

frognews.net

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!