Прокуратурата проверява твърденията на Светослав Илчовски и Иван Ангелов

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
105

Двамата бяха изслушани във временната комисия, проверяваща управлението на страната през последните 10 години
Светослав Илчовски (вдясно) и Иван Ангелов в парламента. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Прокуратурата започна проверка по повод изнесените твърдения в комисията, която проверява управлението на държавните компании и разходването на средства в последните 10 години, съобщава БТА. Говорителят на главния прокурор Сийка Милева е коментирала пред агенцията, че действията на държавното обвинение са започнали преди няколко дни.

Става дума за твърденията на двамата бизнесмени Светослав Илчовски и Иван Ангелов.

В петък (7 май) двамата бяха в парламентарната комисия, ръководена от Мая Манолова. Илчовски разказа за редица нарушения, включително и за “кухи” обороти, благодарение на които фирма “Градус” е изляла на фондовата борса.

Иван Ангелов, който е член на Съвета на директорите на “Градус”, заяви в своя защита, че ще даде на прокурор зърнопроизводителя, заради изречени лъжи.

Председателят на временната комисия Мая Манолова заяви, че всички факти и документи, появили се в комисията, ще бъдат предадени на съответните органи.

Коментарите се отразиха на търговията с акциите на “Градус” на Българската фондова борса (БФБ – София).

По статията работи: Деляна Петкова
investor.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!