Петков каза кога отпадат зелените сертификати

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
582

“Искаме да премахнем зелените сертификати. Но това да се случи, когато нивата на защита на населението са толкова високи, че виждаме, че нямаме здравен проблем в болниците, че не се запълват интензивните легла”.

Това каза премиерът Кирил Петков в кулоарите на Народното събрание след края на блицконтрола. “Единственият начин да го постигнем е да стигнем нива на ваксинация от поне 70%”, поясни той. По думите му в момента нивото на ваксинация е 35%.

“Нашата задача трябва да бъде над 50%, ако искаме да имаме някакво ниво на защита, много бих се радвал да стигнем до 70%. По никакъв начин тези нива няма да са през задължителна ваксинация. Докато съм премиер, няма да има такава”, заяви още министър-председателят и допълни, че ако на ден продължат да се ваксинират по 30 000 души “може да преминем петата COVID вълна, без да е необходимо затваряне”.

Той изрази задоволство, че стимулът от 75 лв. за пенсионерите, които се ваксинират, е довел до имунизация на 92 000 души през последните три дни. “Това са безпрецедентно високи нива”, посочи Петков.

standartnews.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!