Паундът ще продължи да пада, премиерът на Великобритания няма значение

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
497

Oсновна причина са икономическите насрещни ветрове и политиката на Централната банка на Англия
Независимо кой ще спечели надпреварата за наследник на Лиз Тръс като министър-председател на Обединеното кралство, едно е ясно: паундът ще продължи да пада.

Това е прогнозата на играчите на пазара, които виждат, че паундът продължава да пада, като основна причина са икономическите насрещни ветрове и политиката на Централната банка на Англия (BOE).

Трудностите на паунда са емблематични за предизвикателствата, пред които е изправена икономиката на Обединеното кралство, тъй като растящите разходи по заеми, осакатяващите сметки за енергия и високите данъци замъгляват перспективите. С потребителското доверие близо до историческите дъна през октомври, нарастват признаците, че паундът може да продължи спада, който достигна 17% тази година.

Голям проблем за паунда може да бъде позицията на Централната банка на Англия и нейната парична политика, след като заместник-управителят Бен Бродбент каза в четвъртък, че не е ясно, дали лихвените проценти в Обединеното кралство трябва да се повишат толкова, колкото очакват инвеститорите.
bgonair.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!