Пътници свалиха маски в самолета. Какво стана?

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
543

Британски туристи, които се връщаха от почивка в Гърция, масово отказали да стоят с маски по време на полета. Тестовете след това показали, че много от тях са заразени с коронавирус, съобщи Metro като се позовава на разкази на очевидци.

Според Стефани Уитфийлд, която е била на борда на самолета на авиакомпания Tui, пътуващ от Атина за Лондон, повечето пътници махнали маските, ставали от местата и започнали да си разговарят с познати.

Някои от тях държаха маските под носа, други под брадата. Разказваха си истории от плажа, пиеха и се веселяха, разказва британката. Тя била шокирана от факта, че никой от екипажа не реагирал на нарушаването на мерките. До мен седеше мъж без маска, а стюрдесата дойде до него и дълго си разговаряха без дори да му направи забележка, твърди Уитфийлд.

На борда е имало повече от 200 пътника, а 20 от тях са дали положителни проби след кацане. На всички е наложена двуседмична карантина.

standartnews.com

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!