Разговорите за независимост на Шотландия отново започнаха

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
147

Първият министър на страната обяви планове за нов референдум

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън. Снимка:Simon Dawson/Bloomberg

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън обяви планове за проектозакон относно нов референдум за независимост на Шотландия. Обявявайки програмата на нейното правителство в парламента в Единбург, Стърджън каза, че законопроектът ще формулира ясно въпроса, на който хората ще бъдат помолени да отговарят в запитването, предава БНР.

Никола Стърджън заяви пред шотландските депутати, че на следващите избори за парламент догодина ще изложи аргументите Шотландия да стане независима държава и ще настоява да получи одобрение на правото на Шотландия сама да избира бъдещето си.
Стържън допълни, че справянето с Covid-19 е най-важната и неотложна задача в момента и ще продължава да бъде такава в близко бъдеще, но правителството ще използва всеки подходящ момент за преосмисляне на другите наложителни въпроси.

Тя заяви още, че решението на британското правителство да не иска удължаване на преходния период за Brexit, въпреки икономическите проблеми с коронавируса, ще нанесе щети на шотландския бизнес, които могат да бъдат избегнати.

“Това е акт на самосаботаж, който ние просто не разбираме, но на който трябва да отговорим”, изтъкна първият министър на Шотландия.

Brexit и начинът, по който той се прилага, са в абсолютна подкрепа на мотивите ни Шотландия да стане независима държава, заключи Стърджън.

По статията работи: Радостина Ивчева
investor.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!