Opal Transfer – 20 години стремеж към по-добър живот

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
0
163

 

Opal Transfer празнува 20 години, откакто изпраща парите ви бързо и сигурно и улеснява емигрантския живот в чужбина. Модерна дигитална платформа, удобно мобилно приложение за 24/7 осъщестяване на парични преводи и многоезичен колцентър в 4 страни, който помага на десетки хиляди клиенти да изпращат пари до близките си в чужбина.

 

Началото на 21 век е белязано от прехода от изпозлване на пари в брой към дигитални разплащания. Хората започват да пътуват повече и да избират нови места за по-добър живот и работа. Това е и моментът, когато младият предприемач Гита Петкевича основава Opal Transfer, компания за парични преводи, целяща да помага на трудещите се емигранти да изпращат пари в родината си, на съпругите или съпрузите, родителите и децата си по-лесно, по-бързо и по-евтино. Всичко започва на 23.04.2003, когато компанията е официално регистрирана в London, Victoria.

 

Гита Петкевича – Управляващ директор на Opal Transfer

„Изминаха 20 години от основаването на Opal Transfer. Поглеждайки назад към постиженията ни, има много неща, които можем да празнуваме днес и за които да бъдем благодарни. Празнуваме 2 десетилетия на близки взаимоотношения с нашите клиенти и нашия екип, 2 десетилетия, прекарани в това да бъдем в непрестанна подкрепа и помощ за емигрантите и да им помагаме със сигурни, бързи, безопасни и лесни парични преводи. Празнуваме 20 години от това, че сме част от една глобално общество, от неговата история и еволюция. 20 години част от едно семейство – това на Opal Transfer“, споделя Гита Петкевича, управляващ директор на Opal Transfer.

Паричните преводи са за хората

Това е било амбициозна цел, защото изправянето срещу банковата бюрокрация, високите такси и лихви не е било лесна задача. Компанията е сред пионерите в онлайн паричните преводи и за 20 години успява да изгради доверие и стабилна връзка с над 340 000 клиенти в цяла Европа.

„Целта беше да предложим на нашите клиенти алтернатива на тромавите и бавни банкови преводи. Хората имаха нужда да изпращат пари в чужбина по-бързо и по-удобно. Благодарни сме за тяхното доверие и за това, че повярваха, че има по-добър начин. Освен, че предоставяме услуга, която е полезна, ние се стараем и да бъдем безупречни в обслужването на клиентите ни“, обяснява Гита Петкевича.

Най-значимите събития в Opal Transfer

През декември 2005 Opal Transfer се разширява и отваря нов клон в източен Лондон, в Stratford. Следващата важна стъпка е през 2006, когато международната компания решава да създаде свой колцентър. През 2007 още един нов клон се появява на бял свят, този път в Shepherd’s Bush. До юни 2009 броят на паричните преовди надвишава 1 милион. 

Днес клиентите изпращат пари с Opal Transfer от и към 41 страни в Европа, а целият процес отнема 1 минута. Можете да създадете свой безплатен профил чрез мобилното приложение на Opal Transfer или чрез компютъра си на www.opaltransfer.com.

 

Управляващият директор на Opal Transfer споделя: „Нашият фокус е върху клиента и затова създадохме колцентър с обслужване на живо на 10 езика. Клиентите ни могат да изпращат пари в цяла Европа супербързо с едно натискане в приложението на Opal Transfer. Ние сме на един клик или едно обаждане разстояние, готови да ви помогнем на собствения ви език.“

Едно от най-големите предимства на Opal Transfer е това, че клиентите разговарят директно с оператор и получават бързо обслужване от истински експерти. Това е уникална услуга, която компанията поддържа и до днес, в сравнение с много от конкурентите им и други бизнеси, които са заменили хората с роботи. Opal Transfer се отличава в един наситен пазар като предлага обслужване на клиенти на 10 езика, сред които български, румънски, полски, литовски и латвийски. Клиентите се обслужват от екип от над 50 експерта, работещи в 4 европейски страни.

Ако трябва да се направи оценка на изминалите 20 години, най-значимото постижение за Opal Transfer е това, че допринасят за по-добрия живот на клиентите си. Това е и най-голямата мотивация за екипа на компанията, защото зад всеки паричен превод се крие история, която има значение.

 

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!