Мегаракетата на SpaceX се взриви минути след изстрелването

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
278

Ракетата на SpaceX успя да излети от втория опит за изстрелването ѝ, но се взриви няколко минути след началото на полета, съобщава Би Би Си. Изстрелването стана от космическа площадка в Тексас, близо до границата с Мексико.

33-те двигателя на мегаракетата запалиха успешно, изстрелвайки 120-метровата ракета в небето. В този момент обаче всичко започна да трепери, чу се силен тътен и от ракетата се отдели огромен пламък.
Ракетата не е успяла да се отдели от ускорителя “Суперхеви”, съобщиха от SpaceX. С рекордния си брой двигатели, той трябваше да ѝ помогне да преодолее гравитацията, а след това – да се откачи от нея.

Минути след излитането полетът беше прекратен заради “бързо непланирано разглобяване” на първата степен на ракетата във въздуха.

От компанията на милиардера Илон Мъск обявиха, че тестовият опит е успешен въпреки техническите проблеми. “Ще продължим с анализа на получените данни и ще работим по отстраняването на проблемите за следващия тестови полет”, посочиха от SpaceX.

Starship е най-мощната ракета в историята на човечеството, амбицията на екипа е тя да се използва многократно и да направи превоза на хора и товари до Луната не само възможен, но и достъпен.
skandal.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!