Огромен пожар на камион до самолет на British Airways на летище Хийтроу

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
81

На летище Хийтроу избухна пожар на камион, намиращ се непосредствено до самолет на British Airways. Пожарът е започнал в наземно превозно средство, използвано за транспорт на подвижни стълби.

Огромни облаци от гъст, черен дим се виждат да се издигат във въздуха, докато пламъците се разпространяват от камиона. Снимки от мястото показват как пожарът бушува почти директно под опашката на самолет A320. Димът се издигаше високо над няколко терминални сгради на най-натовареното летище във Великобритания.

Кадри показват как пожарникари използват водни струи, за да гасят пламъците, които избухнали на няколко метра от терминала. Според изявление на летище Хийтроу, на борда на самолета не е имало пътници по време на инцидента.

Говорител на летището съобщи, че противопожарната служба на летището е реагирала бързо на инцидента. Представител на British Airways добави: „Спешните служби бързо изгасиха малък пожар в наземно превозно средство на трета страна. Няма пострадали и няма засегнати клиенти.“

Ключови моменти:

  • Пожарът избухва в камион, използван за транспорт на подвижни стълби.
  • Гъст черен дим се издига във въздуха, пламъците се разпространяват от камиона.
  • Пожарът се намира почти директно под опашката на самолет A320.
  • На борда на самолета не е имало пътници по време на инцидента.
  • Противопожарната служба на летището реагира бързо и пожарът е изгасен.
  • Няма пострадали или засегнати клиенти.

Това е поредният пример за бързата реакция и професионализъм на аварийните служби на летище Хийтроу, които успяха да предотвратят по-сериозни последствия от инцидента.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!