Наемодател за “секс срещу наем” осъден на затвор

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
104

Наемодател, който е предлагал намаляване на наема в замяна на сексуални услуги, е осъден на две и половина години затвор. Фредерик Алард, на 73 години, е използвал своето жилище в Тидуърт, Уилтшир, за да се възползва от три уязвими жени, на които е предлагал стаи в замяна на “сексуални услуги”.

Подробности по случая

Алард рекламирал стаите си в сайта Spareroom и ги отдавал под наем само на жени. Той казвал на една от жертвите си, че трябва винаги да е готова да прави каквото той поиска, а когато тя отказала, той й казал, че няма проблем ако не иска стаята. Алард изисквал от друга жертва орален секс, за да остане, и при проверка на устройствата му е намерена колекция от порнографски видеа, включително такива с експлоатиращо съдържание.

Съдебен процес и присъда

Салисбъри Краун Корт в Уилтшир изслуша, че престъпленията са извършени между февруари 2019 и януари 2023 и включват три жени. Алард е осъден на 30 месеца затвор и е включен в регистъра на сексуалните престъпници за десет години. В съда се изясни, че той е управлявал къща за настаняване в дома си на стойност £270,000 и че е изпращал сексуално явни текстови съобщения и е изисквал услуги от жертвите си.

Влияние върху жертвите

Съдията заяви, че поведението на Алард е имало тежко въздействие върху жертвите, като една от тях е развила страх от мъже и проблеми с интимността. Алард е осъден по три обвинения за причиняване или подстрекаване към проституция с цел печалба и сексуално насилие. Той е признат за виновен след процес през май тази година.

Комплексен разследващ полицай Ели Моксом отбеляза, че действията на Алард са имали значително въздействие върху жертвите, които са проявили голяма смелост и устойчивост по време на разследването и процеса.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!