Нови подробности за случая с британеца, починал в пловдивска болница

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
95

Районната прокуратура в Пловдив разследва смъртта на британски гражданин в УМБАЛ „Свети Георги“. Британецът е починал при неизяснени обстоятелства, след като е пристигнал с оплаквания от силно главоболие и световъртеж. Приет в Спешното отделение, мъжът е прегледан и му е включена система, след което е изписан. Въпреки това, той се оплакал, че се чувства зле и поискал допълнителна медицинска помощ. В опит да влезе отново в Спешното отделение, охраната го изведе от болницата, след което той починал няколко часа по-късно.

Охранителите, задържани за 24 часа, твърдят, че са действали професионално. Според тях, мъжът бил в явно нетрезво състояние и агресивен. Началникът на Спешното отделение, доц. д-р Кирил Атлиев, заяви, че при постъпването му на 18 юни, пациентът е бил в стабилно състояние и след консултации със специалисти и направени изследвания, е преценено, че хоспитализация не е необходима.

Пациентът е бил транспортиран в Клиниката по токсикология, където един час по-късно внезапно спира сърдечната му дейност. По случая тече вътрешна проверка и досъдебно производство.

„Никога досега не е имало проблем с охранителната фирма, те винаги са ни съдействали“, добави доц. д-р Атлиев.

Случаят е подложен на интензивно разследване с цел изясняване на всички обстоятелства около смъртта на британския гражданин.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!