Официално: Челси ще има нов собственик от понеделник

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
177

Всички детайли по продажбата на клуба на консорциума на Тод Боули са финализирани

Челси официално ще има нов собственик от понеделник. От пресслужбата на лондончани излязоха със съобщение, че всички детайли по продажбата на клуба на консорциума на Тод Боели са финализирани.

“Футболен клуб Челси може да потвърди, че снощи е постигнато окончателно споразумение за продажба на клуба на консорциума на Тод Боели. Очаква се сделката да приключи в понеделник. На този ден клубът ще публикува допълнителна информация”, се казва в официалния сайт на Челси.
Преди това продажбата на клуба беше одобрена от ръководството на английската Висша лига. Правителството на Обединеното кралство одобри сделката, след като получи правни гаранции, че Роман Абрамович, чиито активи в страната са замразени, няма да се възползва от продажбата на клуба. Сделката възлиза на 4,25 милиарда паунда (около 5 милиарда евро).

На 26 февруари Роман Абрамович предаде управлението на клуба на попечителите на Благотворителната фондация Челси след началото на руската инвазия в Украйна. На 2 март той обяви, че възнамерява да продаде клуба. На 10 март правителството на Обединеното кралство наложи санкции срещу Абрамович и блокира активите на руския бизнесмен, включително футболния клуб.
fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!