EasyJet отменя над 200 полета от Лондон

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
541

Европейската авиокомпания ще отмени около 24 полета на ден от лондонското летище Гетуик между 28 май и 6 юни

Снимка: Bloomberg L.P.

Нискотарифният авиопревозвач easyJet ще отмени над 200 полета през следващите 10 дни поради закъснения на летищата и други ограничения, нарушаващи пътуванията по време на училищните ваканции във Великобритания, предаде Ройтерс.

Европейската авиокомпания е засегната от редица проблеми, тъй като премахването на ограниченията заради COVID доведе до възстановяване на пътуванията и много британски летища изпитват затруднения да наемат достатъчно наземен персонал. Същевременно easyJet има и проблеми с информационните си системи.

Компанията наскоро премахна по шест места от някои самолети A319, за да намали необходимия екипаж с един служител.
В изявление в събота авиопревозвачът заяви, че ще отмени около 24 полета на ден от лондонското летище Гетуик между 28 май и 6 юни. В четвъртък easyJet беше принудена да отмени около 200 полета поради ИТ проблем.

“Много съжаляваме за късното известие за някои от тези анулирания и неудобствата, причинени на клиентите, резервирали места за тези полети, но смятаме, че това е необходимо, за да осигурим надеждни услуги през този натоварен период”, пише в съобщението.

“Клиентите получават информация от днес и им се предоставя възможност да променят резервацията си или да получат възстановяване на сумата и могат да кандидатстват за компенсация в съответствие с разпоредбите”.

По статията работи: Десислава Попова
investor.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!