Няколко хиляди души протестираха в Лондон срещу расизма и миграционната политика на британско правителство

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
128

Снимка: АП

Няколко хиляди души протестираха в Лондон срещу расизма и миграционната политика на консервативното британско правителство, по-специално срещу плановете му да забрани предоставянето на убежище на мигранти, дошли незаконно в страната, предаде Франс прес.

Протестиращите носеха плакати, на които пишеше: “Нито едно човешко същество не е незаконно” и “Бежанци, добре дошли сте!”

Демонстрантите се отправиха на шествие към “Даунинг стрийт” и скандираха враждебни на правителството лозунги там, като “Тори, вън!” и “Расисти, вън!”.

“Хората в тази страна са почтени и искат да отворят обятията си за онези, които бягат от ужасни ситуации”, заяви един от участниците в протеста, 65-годишният Марк Дали. “Не можем да наричаме тези хора незаконни”, допълни той и разкритикува расистката политика на правителството на страната.

Демонстрацията се проведе в момент, в който британската вътрешна министърка Сюела Бравърман е в Руанда. Правителството планира да изпраща в тази страна кандидати за убежище, дошли в Обединеното кралство незаконно.

Само миналата година в страната с лодки през Ламанша са пристигнали 45 000 незаконни мигранти, което е своеобразен рекорд. Правителството на премиера Риши Сунак си постави за цел борба с незаконната имиграция.
bta.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!