Нидерландия остава твърда: Няма да свали ветото си за присъединяването на България към Шенген

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
386

Очакваме от Европейската комисия доклад, в който да пише: “Те не само приеха необходимите закони, свързани с върховенството на закона, но и ги изпълняват”, каза министър Ерик ван дер Бург

 

Нидерландия няма да свали ветото си за присъединяването на България към Шенген, каза министърът по миграцията на кралството Ерик ван дер Бург, съобщи БНР. След Съвет “Правосъдие и вътрешни работи” в Люксембург той отговори на този въпрос лаконично:

“Ситуацията в момента не е променена и не виждам да се промени в краткосрочен план”.

Министър ван дер Бург отново заяви, че настоява за мисия в България, преди да бъде взето окончателното решение на страната му:
“Първо, искаме независима мисия за установяване на фактите. След това очакваме от Европейската комисия доклад, в който да пише: “Те не само приеха необходимите закони, свързани с върховенството на закона, но и ги изпълняват”.

За това искане той съобщи пред БНР в началото на месеца. Предвидената днес двустранна среща между него и българския му колега Калин Стоянов не се състоя.
fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!