Най-известният новинар на Би Би Си е журналистът, за когото се твърди, че е плащал на непълнолетен за еротични снимки

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
161

Скандал раздруса Острова – най-популярният водещ на теливизионни вести във Англия Хю Едуардс е индивидът, за който от седмица се твърди, че е плащал на малолетен за еротични фотоси. В петък таблоидът вестник ” Сън ” разгласява скандалното си следствие, само че не разкри името на обвинявания публицист. Минути откакто английската полиция заяви, че няма осъществено престъпно действие, брачната половинка на Едуардс разбули мистерията и заяви, че точно той е в центъра на сексскандала. Ударът за БиБиСи е голям, тъй като до момента точно Хю Едуардс въплъщаваше полезностите на най-авторитетната социална медия в Европа.

Водещ на най-важната емисия вести на BBC – тази в 22:00. Лице за публичната телевизия по време на всички значими събития – избори, Брекзит, кралски сватби, погребения и юбилеите на кралицата. Роденият в Уелс 61-годишен Едуардс е звездата на BBC. Човекът, който вдъхва най-вече доверие на феновете и който ” влиза в домовете им ” от екрана към този момент близо 40 години. Той е и този, който през септември заяви за гибелта на Елизабет II.

Водещ на студиото за погребението ѝ, коментатор на коронацията на Чарлз III, на първия церемониал за рождения му ден, а в сряда, когато беше последната му
поява на екрана – командирован в Шотландия за визитата на краля.

Всичко се трансформира в петък, когато таблоидът ” Сън ” разгласява публикация с обвинявания към неназован водещ от BBC. Според английско семейство, до момента в който детето им е било на 17 години, журналистът му е платил към 35 000 паунда в подмяна на фотоси с еротично наличие. Вестникът не показа доказателства. В последвалите дни с медиите се свърза младежът, който дефинира изказванията на майка си като ” небивалица ” и добави, че от ” Сън ” в никакъв случай не са го търсили за коментар. Адвокатът на водещия споделя, че клиентът му е почтен. BBC заяви, че води вътрешно следствие. Разследване имаше и от полицията, която не откри доказателства за закононарушение. Дни след началото на скандал брачната половинка на Хю Едуардс разгласи, че той е въпросният водещ и добави, че е постъпил в психиатрична клиника. От две десетилетия звездата на BBC страда от меланхолия.

” Знам, че Хю откровено съжалява, че толкоз доста негови сътрудници бяха наранени от спекулациите, които се тиражират в медиите. Надяваме се, че с това изказване ще сложим завършек на това. ”

Водещият е краткотрайно отхвърлен от работа,
само че не е подавал оставка. Според адвокати, в този момент ” Сън ” – част от империята на Рупърт Мърдок, е застрашен от съд.

” Ако бъде потвърдено, че изказванията им за Хю Едуардс са погрешни, това може да има съществени последици за ” Сън “, съобщи Матю Гил, юрист по медийно право.

Медиите на Мърдок са в директна конкуренция с BBC и сходен удар по престижа и доверието към публичната телевизия би могъл да им донесе дивиденти. Но евентуалното съсипване на кариерата на Хю Едуардс може би ще им коства и голяма сума за отплата.
Източник: bnt.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!