МВнР: Призиви за подкрепа на руски военни са недопустими

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
87

Позицията е във връзка с публикация в социалните мрежи на Руското посолство, в която се призовава за дарения за войниците

Призиви за подкрепа на руски военнослужещи са абсолютно недопустими. Taкава позицията изрази Министерство на външните работи във връзка с публикация в социалните мрежи на Руското посолство, в която се призовава за дарения за войниците.

„България напомня позицията си, че категорично осъждаме руската агресия срещу Украйна, която представлява грубо нарушение на международното право“, казват от МВнР на страницата си във Facebook.

„Призиви към граждани на държава членка на Европейския съюз за подкрепа на военнослужещи, участващи в тази незаконна руска агресия ,както и за нарушаване на европейските санкции, наложени на Руската федерация, са абсолютно недопустими”, допълват от ведомството.
Външното ни министерство посочва още, че банкови преводи към посочените от Руското посолство сметки няма как да бъдат извършени, тъй като те са обект на ограничителни мерки на Европейския съюз.

На страницата на руското представителство у нас беше споделен призив за дарения за руски войници и техните семейства, засегнати от войната.
vesti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!