Москва може да стои зад избухването на маймунската шарка

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
439

Това е част от стратегическа война

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Зад избухването на изключително опасната болест маймунска шарка и нейната невероятна скорост на разпространение във Великобритания, Франция, Италия, Швеция, Австралия, САЩ, Испания, Португалия, Белгия и Канада, е възможно да стоят руските власти, заинтересовани да победят т.нар. „недружелюбни“ държави в „хибридната“ война, отприщена от тях по целия свят, съобщава чешкото издание Aktuální zprávy.

„Кремъл можеше да реши, че тъй като едрата шарка е много по-опасна от коронавируса, провокирането на епидемия може да има катастрофални последици за (както смята Москва) вражеските държави, което ще ѝ помогне да спечели „хибридната“ война, отприщена от нея, по света“, пише вестникът.

Cyprus-daily.News на първо място обръща внимание на скоростта на разпространение на болестта в различни страни и дори региони на света. „Освен това техният списък ви кара да се замислите и да запомните материала „Предупреждение: Работата по вируса на едра шарка от руснаци предизвиква безпокойство на фона на пандемията от COVID-19“, публикуван през октомври 2020 г. от мозъчния тръст Robert Lansing Institute, където такава възможност не само беше предвидена, но и се посочва кой е заинтересован от нея“ се отбелязва в статията.

Наистина ли Русия е виновна? Разбира се, това е неизвестно, но ако се ръководите от принципа да търсите кой има полза, тогава редица фактори сочат към Москва, особено след като е известно, че в Руската федерация от дълго време се разработва лекарство за едра шарка и този процес се смяташе за стратегически важна задача.
fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!