Мираж ли е сексът в Космоса?

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
78

В научната фантастика от 30-те години на миналия век сексът в Космоса е доста обичайно нещо, което се случва почти по същия начин, както на Земята. Но какво се случва, ако хората се опитат да заченат дете при ниска гравитация?

Професорът по астробиология Дейвид Кълън от университета Кранфийлд (Великобритания) смята, че има много биологични и юридически въпроси относно правенето на любов в Космоса, които все още са без отговор, и тези отговори трябва да бъдат намерени възможно най-скоро.

Сексът в Космоса предизвиква безпокойство сред учените. Причината е, че ниската гравитация и космическата радиация могат да причинят сериозна вреда на здравето на дете, заченато в такива условия. Засега не е съвсем ясно какви ще са последствията от подобно решение на двама разнополови космически пътешественици.

Дейвид Кълън предупреждава, че негативното въздействие на космическите условия върху здравето на нероденото дете може да доведе до съдебни спорове с компанията, която организира полета на космически туристи. Затова двойките, които решат да отидат в околоземното пространство с космически кораб, трябва да подпишат документи, забраняващи секс в Космоса за случаи, ако жена забременее, каза Кълън.

“Не мисля, че всички космически туристи ще се откажат от секс в Космоса, така че съществува риск от неконтролирано зачеване, което ще бъде проблем за компаниите, предоставящи подобни услуги“, казва Кълън. НАСА дълго време не искаше да обсъжда въпроса за възможен секс между астронавти. Американската космическа агенция твърди, че нито един човек не е правил секс извън Земята. Но в близките 10 години ще има ръст в сектора на космическия туризъм, когато обикновени хора ще плащат пари за полети до орбита за развлекателни цели и тогава проблемът ще изплува с пълната си сила, пише actualno.com.
plovdiv24.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!