Мей си тръгна просълзена от британския парламент

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
71

Тя ще се върне на задните скамейки

Снимка: БТА
Британските депутати изпратиха станали на крака и с овации напускащата поста министър-председателка Тереза Мей, когато тя си тръгваше от Камарата на общините след днешната й последна и на моменти емоционална поява като лидер, предаде Ройтерс.

62-годишната Мей изглежда се опитваше да сдържи сълзите си докато си тръгваше, когато спря, за да се ръкува с председателя на камарата Джон Бъркоу.

По-късно днес Мей официално ще предаде поста на наследника си Борис Джонсън.

“По-късно днес ще се върна на задните скамейки и това ще е за пръв път от 21 години, така че ще е голяма промяна”, каза Мей пред депутатите в края на последното си седмично участие за отговори на парламентарни въпроси.

Когато похвали връзката между депутатите и избирателите, които те представляват, като “здрава основа на нашата парламентарна демокрация”, гласът на Мей потрепери докато произнасяше заключителните си думи: “Този дълг да служа на избирателите си ще остане най-голямата ми мотивация”.

На едночасовото парламентарно заседание, което съпругът на Мей Филип гледаше от балкона за посетители, Мей беше почетена от депутати от целия политически спектър за службата си в полза на държавата и чувството си за дълг, макар някои да не се съгласяваха с много неща във водената от нея политика.

Кадри, заснети от новинарски хеликоптер, прелетял над парламента, показаха подредили се в редица на двора служители в законодателния орган, които ръкопляскат и правят снимки с телефоните си, докато Мей върви към колата си, за да се върне за последен път в резиденцията си на “Даунинг стрийт” 10. Тя ще връчи оставката си на кралицата.
economic.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!