Медведев: Ако Украйна ни победи на фронта – ядрена война

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
340

Медведев: Просто не би имало друго решение

Русия може да бъде принудена да използва ядрено оръжие, ако контранастъплението на Украйна успее.

Това заяви Дмитрий Медведев, бивш руски президент, премиер и настоящ заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, предава Си Ен Ен.
„Само си представете, че офанзивата… в тандем с НАТО успее и завърши с отнемане на част от нашата земя. Тогава ще трябва да използваме ядрено оръжие по силата на разпоредбите на руския президентски указ”, написа Медведев в публикация в Телеграм.
„Просто не би имало друго решение”, добави бившият руски президент.

„Нашите врагове трябва да се молят на нашите бойци да не позволят на света да избухне в ядрени пламъци”, заяви Медведев.

Миналия април той предупреди за руска ядрена експанзия, ако Швеция и Финландия се присъединят към НАТО. Отговорът на Русия беше разполагането на нейни ядрени оръжия в Беларус.
„Ако ядрена сила загуби конвенционална война, това може да провокира избухването на ядрена война”, написа Медведев в Телеграм още през януари.

„Ядрените сили не губят големи конфликти, от които зависи тяхната съдба. Това трябва да е очевидно за всеки. Дори на западен политик, който е запазил поне някаква следа от интелигентност”, подчерта тогава Медведев.

Източник: CNN
vesti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!