Кирил Петков благодари за огромната смелост на отцепилите се от ИТН

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
236

Мафията току що загуби коалиционния си партньор, заяви той

Снимка: БГНЕС

Когато тръгнахме тръгнахме по площадите, обещахме нулева толерантност към корупцията. През последните няколко месеца ние непрекъснато се опитваме да постигнем това обещание. Но законът за КПКОНПИ се бавеше 6 месеца, законът за правосъдната система и нейната промяна се бавеше, законът за европейския прокурор се бавеше. Винаги се бавеше от няколкото човека от ИТН. Това заяви премиерът Кирил Петков на извънредна пресконференция.

“Днес стана ясно, че този модел, за който говорехме, е тук. Вододела между завзетата държава от мафията и България на свободните хора. Искам да благодаря за огромната смелост на Радостин Василев, министърът, който през последните шест месеца се бореше с всички сили за да победи мафията в спорта, въпреки че нямаше подкрепа от КПКОНПИ заради нежеланието на Слави Трифонов и неговите главатари да му помогнат. На Иво Атанасов, на Георги Георгиев, не знам дали го чухте в неговата пресконференция, но той каза: “Не е нормално, когато се раздават над 1 млрд. за ремонтни дейности от МРРБ, 40% от надценката да не е свързана с цената.” Тоест, всяка сделка може да бъде нагласена. Тогава ние от ПП казахме “не”. Това беше първия раздел между лидерите на ИТН и ПП. Николай Радулов, Деян Петков, Светлин Стоянов. България и нейната история винаги са зависели от смели хора. Днес от екрана аз видях едни наистина смели хора, които знаят, че тяхната лоялност не е към задкулисния певец и неговите приятели”, каза още Петков.

“България има шанс. Мафията току що загуби коалиционния си партньор”, заяви премиерът.

“Тези хора не дойдоха в подкрепа на правителството, те се обявиха срещу съществуващият модел на задкулисие. Разчитам, че този модел на смелост ще бъде заразителен и в това Народно събрание ще имаме мнозинство на хората, които казват не на мафията”, отговори Петков на въпрос дали коалицията има нужното мнозинство.

Асен Василев заяви, че ако не се събере мнозинство отиваме на избори.

В клетвата на депутатите не присъства думата партия. Радвам се, че в българския парламент вече има хора, които действат по воля. Държавата не трябва да се управлява от сценаристи, или от бивши премиери в джипки и от почетни председатели в сараи. Мафията загуби възможността да сформира правителство, каза финансовият министър Асен Василев.

Няма проблем съмишленици да търсят заедно подкрепа, има проблем обаче някой да нарежда на тези хора как да гласуват, заяви Василев в отговорна въпрос на БГНЕС. Това правителство трябва да поведе битката срещу мафията. Тази битка зависи от остатъчно подкрепа в парламента. Ако няма такава подкрепа, няма смисъл това правителство да го има. Ако няма подкрепа, трябва да отидем на избори, подчерта Асен Василев.

По публикацията работи: Нели Христова

dnes.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!