Карантината за пристигащите от Великобритания няма да отпадне

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
905

Все още се водят преговори за отпадането на карантината с някои трети страни, каза Ананиев

Снимка: Pixabay
За всички пристигащи от Великобритания, Швеция и Португалия остава 14-дневната карантина, съобщи министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, цитиран от „Фокус“. Вчера стана ясно, че се подготвя заповед, с която да отпадне карантината за пристигащите в България от някои трети страни. По думите на Ананиев обаче заповедта все още не е готова, тъй като се водят преговори с някои страни.

„За някои от третите страни ще влезем на реципрочна основа. Водим разговори с тях и когато се уточним, тогава окончателно ще излезе заповедта“, допълни здравният министър.

Карантината остава и за всички българи, които в момента се намират във Великобритания, но искат да се приберат в България. „В край на сметка нашата задача е да съхраним здравето и живота на българските граждани. Там коронавирусът е много силно развит и голям процент от населението на вируса“, обясни Ананиев.
economic.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!