Ваканция по време на пандемия: За какво трябва да внимаваме

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
77

Трябва да имате предвид, че не всички държави все още са извън „червената зона“

 

Снимка: Pixabay
Още в началото на годината светът притихна и се затвори заради разразилата се пандемия от коронавирус. Сега обаче много от страните започнаха да разхлабват карантинните мерки вследствие на намаляване на броя на заразените. Това накара мнозина да започнат да планират летните си ваканции.

Въпреки че е съвсем нормално да искате да избягате някъде след изолацията и строгата карантина, под която беше поставен светът, трябва да имате предвид, че заразата все още е тук. Ето защо туристическият сайт TravelDailyNews направи списък с няколко важни стъпки, които всеки трябва да следва, когато планира лятната си почивка тази година.

Не всички държави са извън „червената зона“

Когато търсите места за пътуване, трябва да имате предвид, че не всички държави по света са извън така наречената „червена зона“. Има страни, в които едва сега започва да се наблюдава увеличение на броя на заразените. Друго нещо, което трябва да запомните при избора на дестинация за лятната си ваканция е популярността. Там, където има тълпи от хора, има повишен риск от заразяване с коронавируса. Опитайте се да избирете места, които са най-малко популярни за пътуване.

Стойте близо до дома

Въпреки че има много места по света, до които вече може свободно да пътувате, колкото по-близо сте до дома си, толкова по-добре. Сега е идеалният момент да преоткриете красотата на родината си и да подкрепите икономиката на държавата, в която живеете.

Пътувайте безопасно

Без значение къде решите да пътувате това лято, е добре да тръгнете на път с достатъчно предпазни средства. Въпреки че сте на плаж или планина, не трябва да забравяте дистанцията и редовното миене на ръце.

Ваканцията това лято може да се окаже доста по-евтина

Коронакризата оказа влияние на почти всички икономически сектори, но туризмът беше един от най-засегнатите. Ето защо много от хотелите по света решиха да намалят цените си това лято, за да привлекат повече туристи. Същото важи и за някои ресторанти. Може да откриете както самолетни билети на много ниски цени, така и цели пакети за круизи на атрактивни цени.

Отварянето на страните и връщането им към някакъв вид нормалност, е страхотна новина, но при планирането на ваканция трябва да внимавате както за мястото, което избирате, така и за начина, по който ще стигнете до него, защото не трябва да забравяме, че заразата все още не е изчезнала.
economic.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!