Издирват капитан на кораб, паднал зад борда в река Дунав

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
69

Инцидентът е станал при лошо време

Източник: nova.bg

Издирват 70-годишен капитан на кораб, който е паднал в река Дунав близо до Русе.

Инцидентът е станал по време на работа в тежка метеорологична обстановка по реката. Организирана е спасителна операция, но от мъжа няма следа. Малък моторен кораб с двама души екипаж в понеделник е отивал да залесява и разчиства дървета на един от островите на река Дунав, предаде NOVA.

„По първоначална информация, тъй като корабът не е можел да бъде управляван заради плаващи дънери,

засягащи навигацията му, капитанът и морякът слизат в лодка, за да отстранят проблема. Времето е било изключително лошо. Имало е големи ветрови вълни. Лодката, след удар в борда на кораба, започва да се движи неконтролируемо и капитанът пада зад борда”, заяви в ефира на „Здравей, България” капитан Иван Жеков от “Морска администрация” – Русе.

Веднага към мястото е изпратен катер, който да помогне в издирването.

„Издирвателните действия от страна на „Морска администрация” са прекратени към момента. В операцията във вторник се включиха и полиция и доброволци. Вероятно действията от страна на МВР продължават”, посочи капитан Жеков.

По думите му изчезналият мъж е с 20-годишен опит.

„Той на практика познава условията за работа и опасностите, които крие реката. Ще предприемем необходимите действия, за да установим причините за падането му”.
vesti.bg

 

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!