Има ли чадър над заподозрения за двойното убийство в Лозен?

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
97

Защо е пуснат на свобода след убийство преди година?

Жители на Лозен се събраха на протест. Снимка: БГНЕС

Заподозреният за двойното убийство в село Лозен е убил друго момиче преди година. С нея той имал интимни отношения и по време на полов акт я удушил с колана си. Сам се обадил на полицията и направил самопризнания. Съдът обаче го пуснал с най-леката мярка за неотклонение.

“Интересно е, че по този случай няма развитие. Задавам си въпроса защо в такива случаи тези лица биват пуснати на свобода? Според мен те не действат сами и въпросът ми към прокуратурата е дали някой на ниско ниво, ниво Районно – не покровителства тези хора?”, попита пред Нова тв Димитър Неделчев, приятел на убитото преди година момиче.

По думите му селото се страхува от 34-годишния заподозрян за убийството.

“Пак се обръщам към МВР и Прокуратурата – този мъж не действа сам. Защо не направят справка, защо не изкарат лицата, с които той е свързан. Мисля че с него на територията на Лозен могат да се обвържат няколко лица”, заяви Неделчев.
Той потвърди, че в селото се носят слухове, че заподозреният се занимава с наркотици.

Вчера заподозреният за двойното убийство – на младо момиче на 18 години и на мъж на 27 години, бе арестуван край Айтос. Намерен е и пистолетът, с който са застреляни двамата, а по-късно днес ще бъдат изнесени повече подробности около случая.

И двете жертви са от софийското село Лозен.

По публикацията работи: Александър Попов
dnes.bg

 

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!