Гърците успяха да отвоюват незаконно заети от заведения плажни територии

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
49

Гражданското движение “плажна кърпа” за няколко дни успя да освободи от чадъри и маси на заведенията голяма част от плажовете

Снимка: Pixabay

Протестът на гърците срещу прекомерно и незаконно заемане на плажовете от заведенията успя да принуди местните власти и правителството да регулират платените услуги на брега на морето, предаде БНР.

Вече много плажни ивици в страната са свободно достъпни и безплатни.

Гражданското движение “плажна кърпа” за няколко дни успя да освободи от чадъри и маси на заведенията голяма част от плажовете.

Всеки ден има протести на различни места, вчера в Крит, днес на Халкидики срещу неправомерно завземане на крайбрежието от заведенията.

Тази нощ по спешност министерството на финансите е изпратило на егейските острови екипи от инспектори, които проверяват договорите на кафенетата и ресторантите за маси на плажа.

От страх от високи глоби и отнемане на лицензи много от собствениците сами са махнали масите и са освободили плажовете.

Кафенетата са оттеглили чадърите и шезлонгите в рамките на допустимото място.

Вече има няколко и случая на арестувани кметове, които са допуснали да работят незаконни заведения, предава още кореспондентът на БНР в Солун.

Активисти на движението за свободни плажове заявиха пред медиите, че поддържат бизнеса, но в рамките на закона.
investor.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!