Англия ще бори мигрантите с ново партньорство

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
83

Migrants travel in an inflatable boat across the English Channel, bound for Dover on the south coast of England. (Photo by BEN STANSALL/AFP via Getty Images) 

Британското правителство обяви ново партньорство между правоприлагащите органи и компаниите за социални медии за борба с онлайн съдържанието, насърчаващо мигрантите да пристигат незаконно във Великобритания с помощта на малки лодки, предаде АФП.

Обявеното партньорство между британската Национална агенция за борба с престъпността и компании, сред които Meta, TikTok и X (бившият Twitter), ще бъде насочено към съдържание, свързано с контрабандата на хора, като например предложения за фалшиви документи, групови отстъпки, безплатни места за деца и фалшиви твърдения за безопасно преминаване.

Плановете за противоречиво изпращане на нелегални мигранти в Руанда затънаха в съдебни спорове, а настаняването на търсещите убежище на баржа в Южна Англия с цел намаляване на разходите за настаняване се забави няколко пъти.

“За да спрем лодките, трябва да се справим с бизнес модела на подлите трафиканти на хора при източника”, заяви министър-председателят на Обединеното кралство Риши Сунак. По думите му това означава да се пресекат опитите им да примамват хората да извършват тези незаконни преходи и да печелят от това, че излагат живота си на риск. “Този нов ангажимент от страна на технологичните фирми ще ни накара да удвоим усилията си в борбата срещу тези престъпници, като работим заедно, за да прекратим тяхната гнусна търговия”, добави той.

© Actualno.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!