Илон Мъск обвини “организацията на Сорос”, че иска да “унищожи Западната цивилизация”

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
304

Илон Мъск отправи поредни обвинения към “организацията” на Джордж Сорос в платформата си X, заявявайки, че той иска да “унищожи Западната цивилизация”. Това се случва преди срещата му с израелския премиер Бенямин Нетаняху.

Илон Мъск обвини фондациите на Джордж Сорос, че искат да унищожат западната цивилизация, преди срещата на технологичния магнат с израелския премиер Бенямин Нетаняху в Калифорния. Мъск направи коментара в отговор на публикация от потребител, споделящ изображения на северноафрикански мигранти, пристигащи на италианския остров Лампедуза, който се отнасяше до “водена от Джордж Сорос инвазия” в Европа.

“Организацията на Сорос изглежда не иска нищо по-малко от унищожаването на западната цивилизация”, публикува собственикът на X. Сорос, унгарско-американски бизнесмен и филантроп, е бил обект на няколко теории на конспирацията.

Фондациите “Отворено общество”, които подкрепят групи на гражданското общество, включително някои, работещи по въпроси, засягащи безопасността и благосъстоянието на мигрантите, бежанците и търсещите убежище, са често срещана цел на крайната десница. Мъск е обвинен от групи за граждански права в засилване на антисемитизма в своята платформа, което той отрича.

Илон Мъск ще се срещне с Нетаняху в понеделник за разговори, които и двамата казаха, че ще се фокусират върху технологията за изкуствен интелект, а не върху Лигата за борба с клеветата (ADL), с която Мъск враждува за антисемитизма в платформата X, някога Twitter.

Въпреки това, Washington Post съобщи миналата седмица, че организирането на срещата е най-новата стъпка в кампанията на еврейските приятели и съюзници на Мъск за отклоняване на нарастващите критики срещу възхода на антисемитски изказвания в платформата X. Мъск заплаши да съди ADL, американска група за граждански права, която води кампании срещу антисемитизма и фанатизма, и я обвини, че се опитва да “убие” платформата, като “фалшиво обвини платформата и мен, че сме антисемити”.

Групи за граждански права, включително Центърът за борба с дигиталната омраза и ADL, публикуваха констатации, че обемът на речта на омразата на X се е увеличил под ръководството на Мъск, пише The Guardian, цитиран от Digi24.
plovdiv24.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!