Великобритания се подготвя за последиците от урагана “Найджъл”

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
291

Остатъците от бурята ще преминат през страната

Снимка: iStock

Британците се подготвят за последиците от урагана “Найджъл”, който тази седмица ще премине през Обединеното кралство от Атлантическия океан и ще донесе още проливни дъждове.

Опашката на урагана “Лий” предизвика нови предупреждения за наводнения в някои части на Северна Англия и Уелс в сряда, преди да стихне и да бъде заменена от “неспокойното време” на урагана “Найджъл” през уикенда.

Метеорологичната служба издаде жълти предупреждения за дъжд до четвъртък, като добави, че някои домове и предприятия могат да бъдат засегнати от наводнения. Синоптиците добавиха, че автобусните и железопътните превози “вероятно” ще бъдат засегнати за по-дълго време. Очаква се в западните райони да паднат между 50 и 100 мм валежи, а в районите с по-голяма надморска височина, като Уелс, може да паднат до 200 мм.

В сряда времето е облачно и ветровито, особено по откритите крайбрежия и в Лондон, където тази сутрин скоростта достигна 40 мили в час. Проливните дъждове ще продължат в по-голямата част от страната, тъй като активен студен фронт се придвижва от Северна Ирландия и Шотландия към източните графства на Англия.

Метеорологът от Метрополитен Клеър Насир заяви, че дъждът може да причини проблеми на шофьорите тази вечер. Предупреждението за времето носи рискове от краткотрайни прекъсвания на електрозахранването и потенциални смущения в автобусните и железопътните превози в Шотландия.

Британците ще усетят вкуса на есента в края на седмицата, тъй като има вероятност от слани през нощта, особено в петък вечер. През уикенда се очаква смесица от слънчеви часове и проливни дъждове, като температурите ще останат ниски.

Източник:Daily Mail
nova.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!