Хари се оля: Критикува баба си кралицата

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
199

Хари се самозабрави – позволи си да критикува кралицата и цялостната политика на Лондон.

Принцът бил недоволен от начина и методите, по които се управлявали не само Англия, но и страните от Британската общност – 16-те суверенни държави, в които Елизабет II в качеството си на монарх на метрополията действа като държавен глава. Така той е успял да вбеси баба си, възмущават се медии в Лондон.

След като се отрече от своите исконни задължения като внук на Нейно величество, Хари не спря да изумява публиката – но докато доскоро просто следваше капризите на жена си, бившата актриса, сега явно е решил да вземе думата, коментират наблюдателите.

Скандалното му изказване може да се резюмира така: „Британската общност да признае грешките си – не може да се движим напред, ако не осъзнаем миналото“. „Той влезе в забранена територия и се пусна по тънкия лед“, пише Daily Mail за речта на 35-годишния херцог пред лидерите на младежката организация Queen’s Commonwealth Trust. „Това е сериозно нарушение на протокола“, добавят журналисти в Англия.

Пак според тях поданиците ще започнат да се съмняват в историческите познания на принца – Британската общност е създадена, за да „изкупи“ грешките на империята, допълват те. Депутатът от Консервативната партия Ендрю Розендел е бил още по-краен: „Принцът да се занимава с личния си живот и да не се меси в политиката“.

Но синът на Даяна вероятно е подтикван към подобно занимание от Меган Маркъл, която напоследък се “бори” за расово равенство и социална справедливост. Из Лондон тези дни се носи и един слух – че Кейт Мидълтън в прав текст е казала на девер си: Напусни Меган. 100 дни, след като херцозите на Съсекс загърбиха династията, The Sun твърди следното: „Те не мислят за последствията от думите и поведението си – а това разстройва кралицата, принц Чарлз и цялото семейство“.

standartnews.com

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!