ГЕРБ събра 127 подписа за конституцията

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
170

ГЕРБ събра 120 подписи и внася проекта за нова Конституция, обяви председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова пред журналисти.

Тя заяви, че проектът им е подкрепен от коалиционните партньори на ГЕРБ в лицето на НФСБ и ВМРО, част от ПГ на “Воля” и независими народни представители.

“Смятам, че дебатът, който предстои ще бъде ползотворен и в интерес на българските граждани”, изтъкна д-р Даниела Дариткова.

В последните редакции пренаредихме точките и членовете. Като основните права отново са в първоначалната част на новата Конституцията, както искаха ВМРО. Записахме изрично текста от закона за герба, за да бъде много точно и детайлно описан българския герб, както и ред други промени, заяви Дариткова. Проектът вече няма нищо общо с първоначалния и отговаря на критиките. Запазва се преамбюла: България остава единна нация, добавяме ангажимента на държавата да брани националните ценности и традиции, добави Искрен Веселинов от ВМРО. Не стана ясно обаче другите точки – за военната служба, правомощията на президента и образователния ценз, са влезли в новия проект.

standartnews.com

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!