Генерал СВР: Путин се готви за ”освобождение” на Грузия и ”спасяване” на Армения след загубата в Украйна

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
162

Кремъл планира и аншлус на Беларус, твърди мистериозният руски военен

Путин копае гроб на верния си другар Александър Лукашенко.

Мистериозният висш руски военен, който стои зад популярния Телеграм канал Генерал СВР и поддържа редовна аудио рубрика в YouTube с механично преправен глас, лансира изключително любопитен сценарий за действията на руския президент Владимир Путин след очертаващата се загуба на войната с Украйна.

Според анонимния висш офицер силният човек в Кремъл планира да запуши устата на руското общество след провала на завоевателната мисия срещу Киев с лесни успехи в други региони. Генерал СВР прогнозира, че Путин ще тръгне да “освобождава” Грузия и да “спасява” Армения.

“Вчера руският президент Владимир Путин разговаря в Кремъл с президента на Казахстан Касим-Жомарт Токаев. Посещението на лидера на Казахстан в Русия веднага след преизбирането му може да се нарече по-скоро визита от учтивост и резултат от предварителни договорености с Путин. Наскоро руският президент помоли Токаев да не прекратява членството на страната му в ОДКБ (б. ред. – отбранителният съюз воден от Русия) и обеща редица преференции във връзка с това. От друга страна, казахстанският президент не даде принципни обещания, но и не отказа на Путин. Токаев е опитен и изтънчен политик, той е добре запознат със състоянието на нещата в ОДКБ и с желанието на арменското ръководство да напусне организацията на всяка цена, като по този начин мощно настоява за разпадането на организацията.

В този случай за казахстанския лидер остава единствено да вдигне ръце и да погребе ОДКБ завинаги, без да си навлече гнева на руското ръководство, с което все още трябва да се съобразява в икономически и политически план. Токаев провежда многовекторна политика, лавирайки между Русия, Китай и Турция, като се опитва да не се кара с никого и да не предизвиква раздразнение, доколкото е възможно. Путин е наясно с това и, разбира се, не разчита на пълната лоялност на Токаев, но сега руският президент трябва да продаде своята значимост на вътрешната арена, а посещението в Кремъл, дори това да е президентът на съседна и една от малкото “приятелски” държави, не пречи на този факт Москва да придава световно значение. Във външната сфера за Путин всяко едно ръкостискане с лидерите на други държави трябва да покаже, че той не е в пълна изолация. Ако до Нова година той успее да се снима с Мадуро и, разбира се, Лукашенко, и това ще е успех.

За Путин посещението на Токаев не решава основния проблем – поражението във войната с Украйна. На срещите си с лидерите на силовите и военните блокове Путин отново повдига темата за реализиране на геополитически амбиции към съседните страни, където “победата” може да бъде практически гарантирана, а цената – незначителна. Става дума за “освобождаването” на Грузия и “спасяването” на Армения, както и за доброволно-силовото пррисъединяване на Република Беларус”, пише Генерал СВР в Телеграм.

Според него организиране на убийството на бившия президент на кавказката република Михаил Саакашвили би предизвикало протестно движение и антируски демонстрации в Грузия, а руската армия ще “трябва да се справи с този проблем бързо и ефективно”.

“Мобилизацията след Нова година в Русия също е включена в геополитическите планове. Путин смята, че поражението в Украйна ще мине почти незабелязано благодарение на лесните победи в други региони. И докато по-рано плановете за анексиране включваха северните райони на Казахстан, след като Китай гарантира териториалната цялост на Казахстан, плановете на Путин се промениха драстично. Той търси изход, който просто не съществува, и е готов да пожертва милиони животи за тази цел”, категоричен е мистериозният Генерал СВР.
offnews.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!