Джереми Хънт се бори за премиер, обещавайки да върне лова на лисици

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
75

Политическо недоволство обаче го накара да смекчи намеренията си

Снимка: Wikimedia
Ако стане премиер, британският външен министър Джереми Хънт би гласувал да се отмени забраната на лова на лисици в Обединеното кралство. Това обяви самият той вчера в опит да си осигури по-висока подкрепа от членовете на управляващата Консервативна партия и да надделее над фаворита за премиерския пост Борис Джонсън, пише Business Insider.

Хънт заяви, че би бил „щастлив” да върне лова на лисици, който бе забранен в страната през 2004 г. от правителство на опозиционната в момента Лейбъристка партия. Британският дипломат №1 аргументира намерението си да отмени рестрикцията с твърдението, че ловът на лисици е част от начина на живот в провинциалните части на Кралството. „Това е част от нашето културно наследство, така че аз лично съм щастлив за хората, които го извършват”, заяви Хънт по повод на лова на лисици

Изказването му предизвика недоволство сред опозиционните политици, както и сред депутатите на Консервативната партия. Това го накара днес да коментира, че отмяната на забраната на лова на лисици няма да му е приоритет, ако стане премиер.

Британските консерватори отдавна са обещали да възстановят лова на лисици в Обединеното кралство, но досега се въздържаха да пристъпят до реално гласуване по темата. Британският премиер в оставка Тереза Мей по време на кампанията си преди парламентарните избори през 2017 г. се ангажира да насрочи гласуване за отмяна на забраната, но резултатите от вота доведоха до загуба на парламентарното ѝ мнозинство.

economic.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!