Чужди фирми искат да инвестират в София и да плащат заплати над 3500 лв.

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
370

Всяка компания мисли да назначи между 150-300 души

Снимка: БГНЕС

В Агенцията за инвестиции в София са постъпили запитвания от големи международни компании.

Сред тях са голяма индийска компания от автомобилната индустрия, от IT сектора, както и компании от креативната индустрия.

Те са заявили намерение да инвестират в София, като всяка от тях смята да назначи между 150 и 300 души, на които да заплаща месечно възнаграждение между 3500 и 9000 лева, каза Мария Христова, изпълнителен директор на Агенцията по инвестиции.

През последната година в агенцията имат общо 76 запитвания от малкия и среден бизнес, които се отнасят основно до възможностите за съдействие от страна на агенцията, предоставяне на безплатна бизнес информация и “про боно”.

Бизнесът в София започва своето възстановяване, каза на пресконференцията в Столичната община Николай Стойнев, председател на надзорния съвет на общинската Агенция за инвестиции.

Стойнев определи 2021 г. като доста сложна година, свързана с редица предизвикателства за фирмите и за икономиката в столицата. По данни от преброяването на населението София се увеличава с близо 200 000 души – тя е атрактивна за живот и бизнес, но това поставя сериозни предизвикателства пред местната власт, посочи Стойнев.

Той подчерта, че общинската Агенция за инвестиции винаги се стремяла да предоставя добри условия за бизнес и да бъде “вратата” за отношенията със Столичната община. През изминалата година приехме няколко решения на Столичния общински съвет, за да създадем облекчения предимно за малкия бизнес, каза Стойнев.

Той съобщи, че над 7,5 млн.лв. са останали в бизнеса благодарение на отстъпките, направени от Столичната община за бизнеса, като намаление в наемите например.
По публикацията работи: Веселина Йорданова
dnes.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!