Блокираните на летище във Франкфурт българи настояват за обезщетения

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
89

Самолетът за София ще може да излети преди 21:00 часа тази вечер

Над 150 българи са блокирани на летището във Франкфурт повече от 14 часа без храна и вода. Самолетът за София ще може да излети преди 21:00 часа тази вечер. Потърпевшите настояват за обезщетения.
Полетът от Франкфурт за София е трябвало да излети в 22:30 часа в петък, но заради обилен снеговалеж самолетът остава на пистата заедно с пътниците в него, първоначално с кратко закъснение.

“Половин час закъснение на полета. Чистят пътищата. Много е заснежено, много сняг има. Ето, чакаме. Половин – един час ще чакаме. Поседнали сме тука готови за полет, но полет няма”, каза Меркан Сали, който е пътник в самолета.

Самолетът обаче не излита, а 150 пътници, сред които и 12 бебета остават в него през цялата нощ без храна и вода. В социалната мрежа част от потърпевшите разказват, че след кошмарната нощ е започнала подписка с искане за обезщетения от самолетния превозвач.

Bulgaria ON AIR се свърза с консулството ни във Франкфурт на Майн, но сигнал в службата не е получаван.

От авиопревозвача не обясняват причината за закъснелия полет, но уточняват, че самолетът за София ще излети преди 21:00 часа тази вечер.

По публикацията работи: Елка Василева
dnes.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!