Британия иска и COVID тест, и карантина при влизане в страната

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
515

Източник: EPA/БГНЕС
Министърът на транспорта на Обединеното кралство Грант Шапс представи в петък нови правила по отношение на коронавируса и пътуванията.

Той обясни, че промените ще настъпят от “следващата седмица”, а пътниците ще трябва да представят отрицателен резултат от тест за Covid-19 от 72 часа преди влизане във Великобритания, заедно с “формуляр за локация на пътници”.
“Все още има карантина, ако идвате от някъде, което не е в международния коридор. Правим това сега, защото много държим да се предпазим, например от южноафриканските варианти. Има опасения относно южноафриканския вариант и колко ефективна може да бъде ваксината в този случай”.

“По отношение на отговора на коронавируса е важно да се гарантира, че хората се карантинират или самоизолират и ние правим това от месеци, от юни”, заяви той.

Миналия месец Шапс обяви, че Англия временно ще забрани пристигането от Южна Африка поради притеснения относно нов щам на коронавирус.
news.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!