Brit Awards 2024: Raye може да подобри рекорда за най-много награди в една година

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
31

 Певицата и автор на песни Raye може да влезе в историята на Brit Awards тази вечер, ако стане артистът с най-много награди в една година.

Звездата вече подобри рекорда със своите седем номинации, превъзхождайки шестте, получени в предишни години от Craig David, Gorillaz и Robbie Williams.

И тя вече има една награда – автор на годината, която беше обявена преди съботната церемония.

26-годишната ще се състезава в други категории с артисти като Dua Lipa, Olivia Dean и J Hus. Голяма година за британския хип-хоп се отразява в четирите номинации на рапъра Central Cee, с по три номинации за J Hus, Dave и Little Simz.

Събитието ще бъде водено от DJ-а на BBC Radio 1 Clara Amfo, бившия водещ на Capital FM Roman Kemp и телевизионната личност Maya Jama.

Ето всичко, което трябва да знаете за церемонията. Какво може да спечели Raye?

Певицата е номинирана за най-добър артист, албум, песен (два пъти), нов артист, поп изпълнител и R&B изпълнител.

Поради нейната двойна номинация в категорията за най-добра песен – за Prada и Escapism – тя би могла да спечели максимум шест трофея в събота вечер.

Но след като беше обявена за най-добър автор на песни – награда, която не беше част от основния процес на номинации и беше обявена отделно в сряда – теоретично тя би могла да спечели общо седем награди Brit Awards за 2024 година.

Текущият рекорд за най-много Brits на една церемония е четири, държан съвместно от Blur (1995), Adele (2016) и Harry Styles (2023). Какво се промени тази година? Миналата година имаше критики, след като всички номинирани за наградата за най-добър артист бяха мъже.

Така че тази година списъкът с номинирани за най-добър артист е разширен от пет на десет артисти и включва шест жени артисти.

Съ-водещият Kemp каза на BBC News: “По отношение на музиката тази година, артистите, които наистина се откроиха, са жените артисти.

“Мисля, че всеки, който е номиниран, заслужава да бъде там по свои собствени заслуги – не е така, че са казали: ‘О, трябва ни повече женски номинации, нека просто ги включим.’ Това са наистина тези, които са представили някои от най-добрите произведения.

“Артисти като Raye и Dua Lipa са мегазвездите в момента.” Друго нововъведение е нова награда за най-добър R&B артист, след като много артисти усетиха, че жанрът не е достатъчно отпразнуван.

Преди това беше представен в категорията за най-добър поп/R&B артист, но тя беше доминирана от по-популярни артисти като Dua Lipa и Styles.

R&B артисти, които са имали успех през последните 24 месеца, вместо обичайните 12, бяха допустими за номинация тази година, така че артисти, които може би са пропуснали през 2023 г., да бъдат признати.

Номинираните в тази категория включват Raye, Jorja Smith и Mahalia.

Кой ще изпълнява?

Редица артисти ще излязат на сцената по време на церемонията, като Dua Lipa и Raye са сред водещите.

Танцовият дуо Jungle, нигерийският рапър Rema и канадската поп сензация Tate McRae също ще се появят, докато ветераните в драм-енд-бейс Chase & Status ще бъдат придружени от двукратната победителка в Brit Becky Hill.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!