Две жени ранени в Клапам от изпусната ловна пушка по време на полицейска гонка (видео)

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
181

Две жени бяха ранени при стрелба в Клапам, след като изпуснато ловно оръжие е произвело изстрел по време на полицейско преследване. Стрелецът и още един заподозрян все още са на свобода след като раниха двама души и удариха трети с мотопеда си. Един човек е откаран спешно в болница, докато други бяха третирани на място от Лондонската служба за бърза помощ.

Атаката става пред пъба Belle Vue, а нападателят е въоръжен с ловно оръжие. Полицията потвърди, че оръжието е намерено, но заподозрените са избягали пеша. Наблизо е намерено изоставено оръжие, а снимки в интернет показват дупка от куршум на прозореца на заведението.

Свидетел в пъба по време на стрелбата първоначално е помислил, че става въпрос за бомба или катастрофа. “Видяхме хора да бягат, затова излязох да видя и забелязах дупката на прозореца срещу нас”, казва той. “Хората се криеха под масите. Забелязах, че едно момиче е ударено в задната част на крака, а друго в главата. И двете бяха в съзнание. Оказа се, че са поразени от сачми от ловното оръжие.”

Местен фризьор е бил “шокиран” от стрелбата близо до неговия салон край обществения парк. “Бях в магазина малко преди 17 часа и чух изстрел по пътя. Бяхме шокирани, защото беше много близо, полицията беше навсякъде след това”, казва той.

Според полицейско съобщение: “В 16:55 часа полицията е преследвала мотопед, който не е спрял в района на Клапам. От мотопеда е стреляно с огнестрелно оръжие, предполага се ловно, в района на южната страна на Клапам Комън. Двама души са ранени от сачмите на ловното оръжие. Трети човек е ранен от мотопеда. Заподозрените са избягали от местопрестъплението. Парамедици от Лондонската служба за бърза помощ са откарали ранените в болница. Въпреки, че все още очакваме официални оценки, на този етап не вярваме някой от ранените да е в животозастрашаващо състояние.”

Полицията продължава да търси мотопеда и нападателите. Засега няма арестувани.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!