Brexit се развил по-зле от очакванията на хората във Великобритания

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
363

Увеличили се разходите и бумащината

Снимка: БГНЕС

Повече от 6 на всеки 10 гласоподаватели в Обединеното кралство смятат, че Brexit или се е развил лошо или по-зле от очакванията им, показва проучване, поръчано от вестник “Обзървър” година след излизането на страната от ЕС.

Седмица, след като министърът за Брекзит лорд Дейвид Фрост подаде оставка от правителството на премиера Борис Джонсън, проучването на агенция Opinium показва още, че 42% от хората, гласували за Brexit на референдума през 2016 година имат отрицателно становище за начина, по който се развива Brexit досега.

Адам Дръмонд от Opinium коментира, че най-впечатляваща е констатацията, че искащите напускане на ЕС вече са много по-разколебани в добродетелите на Brexit, отколкото преди това.
През по-голямата част от Брекзит процеса при зададен въпрос “Brexit за добро ли е или за лошо?”, обикновено искащите оставане отговаряха, че е за лошо, а искащите напускане, че е за добро и нацията бе буквално разделена на две равни части. Сега обаче се наблюдава значително малцинство от привържениците на Brexit които, смятат, че нещата отиват на зле или по-зле, отколкото са очаквали.

Докато 59% от искащите оставане в ЕС казват, че са очаквали нещата да се развият лошо и това се е случило, то само 17% от искащите напускане казват, че са очаквали Brexit да се развие добре и така е станало, предава БНР.

Проучването идва дни преди налагането от 1 януари 2022 година на пълни митнически проверки на стоките, изнасяни от ЕС за Обединеното кралство, за което бизнес лидерите смятат, че ще навреди на по-малките компании, като износителите на храни, да извършват доставки за търговците на дребно в Обединеното кралство, тъй като се увеличават разходите и бумащината.

По публикацията работи: Петя Славова
dnes.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!