Великобритания затяга противоепидемичните мерки

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
549

Шотландия, Уелс и Северна Ирландия въвеждат правила за приемането на гости и в развлекателния бизнес. Връща се изискването за социална дистанция и се ограничават събиранията. Премиерът Борис Джонсън не е обявил нови мерки за Англия, но заяви, че няма да се поколебае да ги въведе, ако се наложи.

Нови данни за разпространението на заразата не са обявени по Коледа, но в петък беше отчетен нов ръст със 122 000 заразени дневно. Очаква се днес британският премиер Борис Джонсън да проучи важни данни от болниците, преди да направи каквото и да било изявление във връзка с мерките за Ковид-19, съобщи БНР.

Вестник „Гардиън“ съобщи, че премиерът ще се запознае с обстановката на редовен брифинг през днешния ден, който е почивен във Великобритания, с главния му медицински съветник професор Крис Уити и главния му научен съветник сър Патрик Валанс.

Някои членове на правителството са загрижени от информациите, че има много нерегистрирани случаи на заразявания, но като цяло министрите не са склонни да се въвеждат нови по-строги мерки, седмица след напрегнато тричасово заседание на кабинета, на което повечето от тях бяха против такива мерки. „Гардиън“ цитира министър, който е заявил, че последните данни, според които вероятността да се стигне до болница след заразяване с Омикрон е от 50 до 70 процента по-малка в сравнение с другите варианти, доказват, че министрите са били прави да не бързат с крайни решения.

Профсъюзът на лекарите обаче призова властите да вземат незабавни допълнителни мерки, като ограничаване на контактите на закрито и въвеждане на социална дистанция, защото медиците смятат, че националното здравеопазване няма да понесе поредна тежка пандемична вълна. Междувременно проучване на агенция Ipsos Mori показва, че един на всеки четири британци не вярва, че националното здравеопазване може да се погрижи подобаващо за него.
debati.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!