BP отвори най-големия център за зареждане на електромобили във Великобритания

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
111

Той е част от инвестиционен план в размер на 1 млрд. британски лири

Снимка: BP

BP пусна най-големия център за зареждане на електрически превозни средства (EV) във Великобритания близо до Бирмингам, който може да обслужва до 180 автомобила.

Центърът, разположен на кръстопът на три магистрали в централна Англия, включва 30 ултра-бързи 300-киловатови зарядни станции, които могат да добавят 100 мили (160,93 км) пробег за 15 минути, както и 150 7kw точки за бавно зареждане.

Това е част от план за инвестиции в размер на 1 млрд. паунда ($1,25 млрд.) през това десетилетие за изграждане на стотици центрове за зареждане на електромобили в страната, каза пред „Ройтерс“ Акира Киртън, главен изпълнителен директор на BP Pulse, подразделението за зареждане на електромобили в Обединеното кралство. BP Pulse използва 100% възобновяема енергия в своите станции за зареждане, каза Киртън.

Зареждането на EV е централен стълб в плана за енергиен преход на главния изпълнителен директор на BP Бърнард Лууни, който цели възвръщаемост от 15%.

Киртън не коментира очакваната възвръщаемост от центровете за зареждане на EV, но каза, че „виждаме наистина добро използване на нашите обекти и определено имаме редица наши обекти, които са печеливши“.
economy.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!