БЕЗ ПРОМЯНА ОСТАВАТ ОГРАНИЧЕНИЯТА ЗА ПРИСТИГАЩИ ОТ ЧУЖБИНА

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
365

Пристигащите от ЕС, Шенген, Великобритания и още 14 държави нямат нужда да представят отрицателен PCR тест при влизане в страната.

 

Наред с членките на съюза, Шенгенското пространство и Великобритания, свободно ще се влиза в страната и от Австралия, Канада, Грузия, Япония, Нова Зеландия, Руанда, Южна Корея, Тайланд, Тунис, Уругвай, Обединените арабски емирства, Сърбия, Беларус и Турция. Любопитно е, че здравните власти са преценили, че няма нужда от затягане на режима за Сърбия въпреки рязкото повишение на случаите на коронавирус там.

Пристигащите от Украйна, Северна Македония, Албания, Косово, Босна и Херцеговина, Черна гора, Молдова, Израел и Кувейт и занапред ще трябва да покажат отрицателен резултат от проведен до 72 часа преди влизането в страната PCR тест. Както и досега, изследване няма да се иска за определени категории пътуващи като шофьори, екипажи, командировани и пр. За български граждани и чужденци със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване у нас, както и за членовете на техните семейства изискването за PCR тест може да бъде заменено с 10-дневна карантина.
terminal3.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!