Български лекар пред медицински съд за грешна диагноза в Англия

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
551

 

Снимка: личен архив
Съдбата на д-р Йордан Радев като медик в Англия зависи от решението на медицинския трибунал в страната, който трябва да се произнесе следващата седмица, съобщава 24 часа. Две са обвиненията на дъщеря на неизлечимо болна пациентка на Радев: грешна диагноза и смущаващо поведение към дъщерята. Д-р Йордан Радев работи във Великобритания от 2008г. в болницата Питърбъро.

Срещу българският лекар бил подаден сигнал, в който се твърди, че той не е предоставил план за грижи до края на живота на майка й и така е допуснал грешки в лечението й. Освен това докторът поканил дъщерята да обсъдят състоянието на болната в склад, където докоснал нейната гръд и горната част на таза.

Направената до момента проверка е установила, че в действията на доктора не е имало сексуален подтекст, а е искал да покаже местоположението на засегнати от болестта органи. Той обаче трябвало да разпознае, че се влошава състоянието на майката, и да промени плана за нейното лечение към такъв за доживотни грижи. По тази причина следващата седмица ще се реши дали може да продължи да работи като лекар или ще трябва да изтърпи някакъв срок на проверка и допълнителна квалификация.

© Actualno.com

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!