Байдън възстановява забраните за влизане в страната на европейци

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
576

 

От 30 януари президентът Джо Байдън ще въведе отново забрана за влизане в САЩ заради коронавируса на граждани на чужди държави, които са били във Великобритания, Бразилия, Ирландия и голяма част от Европа. Планира се той да разшири забраната и за пътници, които наскоро са били в Южна Африка заради предупрежденията, че нови, по-трансмисивни варианти на коронавирус вече навлизат и от там вСАЩ, съобщи официаен представител на Белия дом. Миналата седмица новият президент затегна правилата за носене на маски и нареди задължителна карантина за хора, които влизат в Съединените щати по въздук като част от мерките за справяне с влошаващата се криза с коронавируса в страната.

По думите му броят на жертвите на COVID-19 вероятно ще се увеличи от 420 000 на половин милион следващия месец – необходими са драстични действия.

„Изпаднахме в извънредна ситуация. Време е да се отнесем към нея като към такава“, каза той в четвъртък.

В последните си дни като президент Доналд Тръмп обяви, че забраната за влизане в САЩ за пътници, пристигащи от голяма част от Европа и Бразилия, ще бъде отменена, но администрацията на Байдън заяви, че незабавно ще отмени заповедта, която трябва да влезе в сила на 26 януари.

debati.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!