“Анонс на Пригожин за възможен преврат и разполагане на танкове на ЧВК Вагнер в Москва”

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
109

Евгений Пригожин, създателят на Частна военна компания Вагнер (ЧВК Вагнер), в интервю пред руския пропагандист Семьон Пегов (известен като WarGonzo), сподели информация, получена от “вътрешни източници”, за подготовка на държавен преврат в Русия и възможното разполагане на танкове на ЧВК Вагнер в Москва.

Пегов обяви тази информация в своя канал в Телеграм, като обеща да публикува пълното интервю на 30 април. След като в края на октомври 2022 година посети Донбас, Пегов стана доста популярен, след като оцеля без големи травми.

В един от официалните канали на Пригожин обаче анонсът за разговора звучи по-различно. Според него, той и ръководството на ЧВК Вагнер се срещнаха с военния командир Пегов за сериозен разговор от 1 час и 26 минути. Темите, които се обсъждаха, включваха пълното блокиране на доставките на боеприпаси за ЧВК Вагнер, неприемливите санитарни загуби, които не е трябвало да се случват, и предателството на интересите на Русия от група висши служители.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!