Продадоха палтото на Володимир Зеленски за 90 000 британски лири

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
152

В Лондон се проведе търг за набиране на средства за Украйна в Лондон

Известното палто “каки руно” на Володимир Зеленски беше продадено за 90 000 британски лири на търг за набиране на средства за Украйна в Лондон, предаде британският The Telegraph.

Борис Джонсън предложи дрехата да се оскъпи много повече от началната ѝ цена от 50 000 британски лири и призова хората да се бръкнат дълбоко и да харчат много.

Чукът падна на почти двойна цена на събитието в Tate Modern, набирайки жизненоважни средства за хуманитарна помощ за Украйна, която беше нападната от Русия през февруари.

Украинският президент, който е известен и със запазената си марка зелени военни облекла, беше заснет на снимка да обикаля обсадения Киев в руно.

Зеленски изнесе реч чрез видеовръзка преди наддаването в кампанията за набиране на средства Brave Ukraine, по време на която похвали Обединеното кралство и „храбрия Борис“, който го посети в Киев.

Търгът, ръководен от Christie’s, се похвали и с други лотове, включително кана с петли, представена на Джонсън по време на разходката му със Зеленски в украинската столица.
Предстои и обиколка на Киев с екскурзовод от кмета на града и бивш шампион по бокс в тежка категория Виталий Кличко. Кетърингът е осигурен от единствения в Украйна готвач със звезда Мишлен.

„Независимо дали наддавате за руното на Владимир от 50 000 британски лири, аз искам много по-високи оферти от това, или ще наддавате за обиколка на Киев с кмета Кличко, имах такава с него, това е красив град. Заслужава си, бъркайте се дълбоко.

„Подкрепете Украйна тази вечер, приятели, така че великата древна европейска столица Киев никога повече да не бъде застрашена и Украйна да бъде цяла и свободна отново.

Премиерът, първият световен лидер, който се обърна към украинския парламент след инвазията, добави, че Обединеното кралство ще „продължи да засилва“ усилията си да помага на Украйна толкова дълго, колкото е необходимо. Великобритания изпрати оръжия и помощ на страната, за да помогне за отблъскванено на армията на Владимир Путин.

Джонсън каза, че е „катастрофа за Путин“, но „благословия за Украйна и за света“, че Зеленски е бил президент и го нарече „наистина един от най-невероятните лидери на съвремието“.
fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!