Активисти на „Бунт срещу унищожението“ са арестувани на протест в Лондон

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
149

Снимка: ЕПА/БГНЕС
8 тона конска тор бяха разтоварени в централен Лондон пред сградата, в която се помещават редакциите на „Дейли мейл“, електронното издание на „Индипендънт“ и „Ивнинг стандард“. Акцията беше част от протест на движението „Бунт срещу унищожението“, а на демонстрацията бяха арестувани шест негови активисти.

Активистите на движението обясниха, че тяхната цел е бил вестник „Дейли мейл“, защото „крие истината от обществото“ за състоянието с климата. Над купчината с тор бе издигнат плакат „Освободете пресата“. Протестиращите се опитаха да изсипят тор и пред сградата на „Дейли телеграф“, но бяха спрени от полицията.

В изявление на „Бунт срещу унищожението“ се казва, че движението иска да отправи ясно послание към „четиримата милионери, които притежават 68% от печатните издания във Великобритания“ и искат „да се сложи край на корупцията в медиите, които премълчават истината от обществото за печалба“. Петима са арестувани пред сградата на „Дейли телеграф“.

Полицията съобщи, че до края на неделния ден са били арестувани 23 души.

Това не бе единственият протест в Лондон, с който трябваше да се справя полицията. В района на Риджънт стрийт имаше протест срещу начина, по който правителството се отнася към музиката на живо. Други демонстранти преминаха от централата на Би Би Си до площада пред парламента, за да изразят протеста си срещу ограниченията за ресторантьорството и хотелиерството.
bnr.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!